Pet osoba, od kojih i jedna devojčica, izgubilo je život u ekstremnim vremenskim prilikama koje su pogodile Italiju. Zbog izuzetno teške situacije, prema pojedinim procenama, ova država se trenutno nalazi na korak do vanrednog stanja.

Devojčica je poginula kada se drvo srušilo na njen šator u izviđačkom kampu u Valkamonici, u provinciji Breša, tri osobe su stradale u požarima koji još bukte oko Palerma na Siciliji, a jedna osoba poginula je u požaru u okrugu Ređo Kalabrija.

Italijanska vlada danas doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja, usled oluja koje su pogodile Lombardiju i požara koji besne na Siciliji, gde je aktivno 55 požara, i drugim južnim okruzima.

Pročitajte još:

„Želeo bih da uputim apel Briselu, u sredu ćemo to i formalno učiniti: evropska flota kanadera je apsolutno nedovoljna. Ne možemo uvek moliti za još vozila. Moramo da ojačamo evropsku flotu“, naveo je ministar za civilnu zaštitu i pomorsku politiku Nelo Musumeči.

Dodao je da bi, uoči detaljnije procene štete izazvane vremenskim nepogodama, već moglo da dođe do početnih izdvajanja za najhitnije intervencije.

BONUS VIDEO Hladni vazduh stigao u Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar