Foto:Shutterstock/Giambattista Lazazzera

U Italiji je ponovo moguće kupiti kuću za jedan evro. Ovaj put su na prodaju kuće u selu Kastropinjano, udaljenom od Rima oko 225 kilometara.

Kastropinjano sledi korake sela Salemi i Santo Stefano di Sesanio, koji su u poslednjih mesec dana pokrenuli ovakve inicijative kako bi privukli ljude.

Međutim, Kastropinjano će svojih 100 kuća prodavati na drugačiji način.

Gradonačelnik Nikola Skapilati želi da spoji zainteresovane kupce sa kućama koje su idealne za njih. Ne želi da ih proda onome ko mu ponudi najviše novca jer želi da sačuva poseban duh i autentičnost sela.

„Pozivam sve one koji bi želeli da kupe novi dom da me kontaktiraju putem mejla ili pošte i tim putem mi proslede detaljan plan: šta žele da urade s nekretninom, kako će je preurediti, da li će to postati dom, pansion, prodavnica ili zanatska radnja“, rekao je Skapilati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniele Barletta (@_danielebarletta)

Da, kuća zaista u ovom selu može da košta 1 evro, uz uslov da se kupci obavežu da će renovirati nekretninu u roku od tri godine i dati prilog od 2.000 evra za garanciju. Novac će im biti vraćen nakon završetka radova.

Projekat je pokrenut u oktobru, kada su vlasti saopštile vlasnicima napuštenih imanja da će ih grad, ako ih ne obnove, preuzeti u svoje vlasništvo. Većina vlasnika se složila i odlučila da je prodaja isplativija od rušenja kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 0291.com.ar (@portaldenoticias0291)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by molisetravelling (@molisetravelling)

 

View this post on Instagram

Kastropinjano sledi korake sela Salemi i Santo Stefano di Sesanio, koji su u poslednjih mesec dana pokrenuli ovakve inicijative kako bi privukli ljude.Međutim, Kastropinjano će svojih 100 kuća prodavati na drugačiji način. Naime, gradonačelnik Nikola Skapilati želi spojiti zainteresovane kupce sa kućama koje su idealne za njih. Ne želi da ih proda onome ko mu ponudi najviše novca jer želi da sačuva poseban duh i autentičnost sela.

 

A post shared by Giusi ZiaRosy Di bartolomeo (@giusi.di.bartolomeo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vincenzo Melino (@vincenzomelino)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar