Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

U Istri je od ponoći na snazi restrikcija vode prvog stepena odnosno zabrana korišćenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova i javnih površina, kao i privatnih i javnih zelenih površina, tuširanja na plažama i kupalištima, a izuzetak su pijace i ribarnice.

„Ta mera donesena je jer već neko vreme hidrološka situacija na području Istre nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju idućih mesec dana. Mere su donesene radi izuzetno nepovoljnih hidroloških prilika. Bilo je potrebno preduzeti ove mere kako bi u narednom periodu osigurali dovoljnu količine pitke vode“, kazao je načelnik štaba civilne zaštite Dino Kozlevac.

Pročitajte još:

Dodao je da bi ova mera trebalo da bude dovoljna da Istra „normalno odradi turističku sezonu“ s obzirom na to da trenutno na području Istre boravi više od 240.000 turista.

Sprovođenje mera redukcije nadgledaće komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu koji će prekršioce delimično ili potpuno isključiti iz vodoopskrbnog sisstema, sve dok traju restrikcije.

BONUS VIDEO: Nevreme kod Topole

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar