Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Dogovor o prekidu vatre između Izraela i Palestinskog Islamskog džihada (PIJ) je postignut, rekao je večeras portparol PIJ Muhamed al Hinti za "Al-Kuds njuz". Izraelski premijer Jair Lapid kaže da je operacija "Zora" postigla svoje ciljeve i da nema smisla nastavljati je.

Dogovor o prekidu vatre uključuje puštanje na slobodu lidera Islamskog džihada Basema Sadija, preneo je „Džeruzalem post“.

Hapšenje Sadija pre nekoliko dana je bio okidač za otvorena neprijateljstva i sukobe između Izraela i PIJ, a Izrael je u petak otpočeo akciju “Zora“ protiv te palestinske militantne organizacije.

Očekuje se da će prekid vatre početi u 23.30 časova po lokalnom vremenu, ali nema zvanične potvrde, prenose izraelski mediji.
Izraelska operacija „Zora“ protiv palestinskog Islamskog džihada u Pojasu Gaze postigla je svoje ciljeve i nema smisla nastavljati je, kaže izraelski premijer Jair Lapid.

Prema podacima Izraelskih odbrambenih snaga, broj projektila koje je Islamski džihad do sada ispalio prema Izraelu je 935. Od toga, navode, 160 je palo u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO: Izrael gađa Gazu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar