izbori u Indiji
izbori u Indiji Foto:EPA-EFE/PIYAL ADHIKARY

Indijski premijer Narendra Modi pretrpeo je ozbiljan poraz na ključnim lokalnim izborima u indijskim državama, održanim u nedelju, što je, pokazatelj da je politička snaga njegove hinduističke nacionalističke stranke u padu, u jeku nezapamćenog talasa epidemije i rekordnih brojeva novozaraženih koronavirusom.

Pročitajte još:

Ni nakon naporne kampanje, Modijeva stranka Bharatiia Janata (BJP) nije bila u stanju da nadmaši glavnog kandidata zapadne Bengalije, Mamata Banerjee, kome je premijer Modi čestitao izbornu pobedu.

Modijeva stranka nije uspela da pobedi ni u dve južne države, Tamil Naduu i Kerali, ali je stranka BJP u savezu sa regionalnim strankama obezbedila drugi mandat u severoistočnoj državi Asam i pobedu u državi Pudučeri.

Pre najnovijeg epidemijskog talasa, Modijeva stranka suočavala se sa teškim izazovima na lokalnim izborima, međutim nakon razočaravajućih rezultata premijer jeste oslabljen, ali se ne suočava sa pretnjama da napusti premijerski položaj sve dok mu traje mandat do 2024. godine.

izbori u Indiji izbori u Indiji
izbori u Indiji izbori u Indiji

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)