Hrvatska, policija
Ilustracija: Shutterstock/lordzg

Policijski službenici Policijske postaje Ston su juče u jutarnjim satima tokom obavljanja redovne saobraćajne kontrole u Orebiću zaustavili vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, saopštila je policija.

Osim što za vreme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, utvrđeno je kako vozilom upravlja dok mu je pravosnažnim rešenjem ukinuta i poništena vozačka dozvola zbog više od 12 negativnih bodova.

Radi se o recidivistu teških saobraćajnih prekršaja kojeg je policija do sada prekršajno sankcionirala 54 puta zbog počinjenih raznih saobraćajnih prekršaja, najčešće zbog vožnje pod uticajem alkohola, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Mora platiti više od 2700 evra, oduzeto mu vozilo

Vozač je uhapšen i, uz optužni predlog, doveden na Opštinski sud u Dubrovniku – Stalna služba na Korčuli gde je kažnjen novčanom kaznom od 2741 evra i zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 18 meseci.

Budući da 28-godišnjak ima dve pravosnažne presude zbog počinjenih težih saobaćajnih prekršaja, policija mu je i privremeno oduzela vozilo kojim je upravljao.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar