Ilon Mask
Ilon Mask; Foto: EPA-EFE/Carina Johansen

Ilon Mask imenovao je bivšu šeficu marketinga NBC Universala Lindu Jakerino za novu izvršnu direktorku Tvitera, u vreme dok firma nastoji preokrenuti trend pada prihoda od reklama.

Jakerino će preuzeti društvenu platformu suočenu s izazovima i velikim dugom, nakon što je nekoliko godina provela na modernizaciji marketinga u NBC Universalu, kojem je vlasnik Komkast korp.

Mask: Ja ću se fokusirati na oblikovanje proizvoda i novu tehnologiju

„Uzbuđen sam što mogu poželeti dobrodošlicu Lindi Jakerino kao novoj izvršnoj direktorki Tvitera. Linda će se prvenstveno fokusirati na poslovne operacije, dok ću se ja fokusirati na oblikovanje proizvoda i novu tehnologiju“, napisao je Mask.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajem prošle godine Mask je najavio da se planira povući s čelne pozicije Tvitera, ali tek kada nađe i imenuje naslednika.

Izvršni direktor mreže postao je pošto je kupio tu internet platformu u 2022. godine za oko 44 milijarde evra, no odmah je dao do znanja da to nije trajno rešenje.

Milijarder Mask vlasnik je firme električnih vozila Tesla, kao i Spejs Iksa za proizvodnju svemirskih letelica. Razdoblje koje je proveo kao izvršni direktor Tvitera bilo je obeleženo haosom i kontroverzama.

BONUS VIDEO: Mirovni plan Ilona Maska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar