Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile da je ubijeno više od 200 naoružanih ljudi tokom operacije protiv Hamasa u bolnici Al-Šifa u gradu Gaza.

Tokom proteklog dana, napadači Hamasa izašli su iz odeljenja hitne pomoći u Al-Šifi, gde su bili sakriveni, i otvorili vatru na izraelske vojnike, tvrdi IDF, dodajući da se nekoliko sličnih incidenata desilo tokom proteklih dana.

Usred borbi koje su u toku, vojska kaže da su trupe evakuisale civile, pacijente i medicinsko osoblje u drugi deo bolnice „koju je IDF pripremio i uspostavio kako bi omogućio da se nastavi odgovarajući medicinski tretman“, prenosi Tajms of Izrael.

Pročitajte još...

Istovremeno, IDF tvrdi da je još desetine Hamasovih operativaca ubijeno tokom operacija tokom proteklog dana gradu u Al-Karara na jugu Gaze i u naselju Al-Amal u Kan Junisu.

Trupe koje deluju u južnoj Gazi su takođe locirale i uništile zalihe oružja, a u centralnom delu Pojasa, IDF navodi da je nekoliko protivničkih operativaca ubijeno tokom proteklog dana od strane trupa Nahal brigade i u vazdušnim napadima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare