Huti Foto:EPA-EFE/OSAMAH YAHYA

Jemenska pobunjenička grupa Huti napala je komercijalni brod "Star Iris", za koga navode da pripada SAD, izjavio je danas portparol grupe Jahja Sarija.

„Jemenske pomorske snage su protivbrodskim projektilima gađale američki brod ‘Star Iris’ u Crvenom moru“, rekao je Sarija za televiziju Al Masira, opisujući napade kao direktne i tačne, preneo je TASS.

Huti Foto:Tanjug/AP Photo

Ranije su Pomorske trgovinske operacije Velike Britanije (UKMTO) javile da je neidentifikovano trgovačko plovilo napadnuto 75 kilometara južno od jemenske luke Al-Moke. Kako navodi UKMTO, na brod su ispaljene dve rakete, ali članovi posade nisu povređeni.

POGLEDAJTE JOŠ:

Teretni brod „Star Iris“ koji je plovio pod zastavom Maršalskih ostrva krenuo je iz brazilske luke Vila do Konde za Iran tačno na ovaj datum pre mesec dana, saopštio je Marin trafik. Posada je poslednji put prijavila svoju lokaciju u centralnom delu Crvenog mora ranije danas.

Huti napadaju trgovačke brodove u Crvenom moru od 19. novembra kao, kako tvrde, odgovor na izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze, zbog čega su SAD i Velika Britanija u poslednjih mesec dana počele uzvratne udare na vojne mete Huta u Jemenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar