Foto: Marco Simoni / robertharding / Profimedia

Čovek koji je otišao da skače bandžijem da proslavi svoj razvod na kraju je pao sa visine od 21 metar i slomio vrat kada je konopac pukao.

Nesrećni Rafael dos Santos Tosta slomio je vrat i lumbalni deo kičme u padu u Lagoa Azul (Plava laguna) u Kampo Magru u Brazilu.

Ovaj 22-godišnjak se sada podvrgava intenzivnoj terapiji nakon pada 11. februara.

Rafael je otišao u lagunu u napuštenom kamenolomu kako bi proslavio svoj razvod.

Aktivnost, koja je slična skakanju bandžijem, sastoji se od slobodnog pada pre nego što postane „ljudsko klatno“, dok nastavljate da se ljuljate u ogromnom luku.

Nakon što je nekim čudom preživeo užasni pad – iako sa trajnim povredama – Rafael je rekao lokalnim medijima: „Uvek sam bio veoma smirena osoba, ali stvari su se nedavno promenile. Posle razvoda želeo sam da uživam u životu na sve moguće načine. Radio sam mnogo ludih stvari. Uopšte nisam cenio svoj život“.

Rafael je otišao da se ljulja na mostu sa rođakom i prijateljem tri dana pre svog 22. rođendana. Kada je konopac puknuo, na kraju je uronio u lagunu, kao što se vidi na ovom snimku.

On je slomio vrat i lumbalni deo kičme, povredio leđa i lice i zadobio je druge povrede u padu.

On je lokalnim medijima rekao: „Počinjete da vidite život i budete zahvalni na svemu. Nije da me ranije nije bilo briga, ali nisam na to gledao iz ove perspektive. Moj život nikada neće biti isti. Ne želim da budem Rafael kakav sam bio pre. Moram da budem zahvalan što sam živ, što je već velika stvar“.

Sada, skoro tri meseca kasnije, Rafael još uvek pati od posledica pada, uprkos nekoliko sesija fizioterapije i tretmana. I dalje se bori da podigne teške predmete, oseća bol u nekim delovima i pati od slabosti.

Rekao je: „San mi nije isti. Ne mogu da zaspim. Morao sam da potražim pomoć. Počeo sam da imam krize, noćne more i plašim se da zaspim.“

Rafael – operater u proizvodnji koji obavlja industrijsku inspekciju u fabrici u Araukariji, gde živi – nije radio od nesreće.

Prisetio se: „Toga dana sam bio zaista srećan, uzbuđen“.

Pre svog skoka, seća se kako se šalio da konopac ne može da izdrži njegovu težinu.

Njegovo sledeće sećanje je bilo buđenje u vodi, a ljudi oko njega su ga molili da se ne pomera i davali mu do znanja da je pomoć na putu.

Rekao je: „Uspaničio sam se i pomislio: ‘Šta ja radim ovde?’Kada sam pokušao da ustanem, sećam se da sam osetio veoma jak bol. Nikada u životu nisam osetio gori bol.“

Nakon pada, Rafaela je stabilizovao medicinski tim iz bataljona za vazdušne operacije vojne policije i helikopterom ga je odvezao u bolnicu Rocio u Kampo Largu.

Prisetio se svog tadašnjeg humora, rekavši za lokalne medije: „Stalno sam se šalio: ‘Vau, ne mogu da verujem da se vozim helikopterom’.“

PROČITAJTE JOŠ:

Rafael se takođe setio da je rekao svojoj mami o svojim planovima dva dana pre ljuljanja mosta. Rekao je lokalnim medijima: „Rekla je, ‘Rafa, jesi li lud? Šta radiš sa svojim životom?’ Dala mi je moralnu lekciju koju mislim da nikada neću zaboraviti.“

Nakon što joj je Rafaelov prijatelj rekao za nesreću, porodica je krenula na šestočasovni put od porodične kuće u Figueiri da ga poseti u bolnici.

Rafael se prisećao: „Moja majka je stigla, pogledala me onim pogledom kao da je htela da me udari, ali me je zagrlila i rekla: ‘Hvala Bogu da si dobro, sine.’ Toliko stvari se dogodilo u mom životu da mislim da se ona već umorila od toga da mi govori ‘upozorio sam te'“.

Rafael je lokalnim medijima rekao da njegova ljubav prema ekstremnim sportovima nije nestala, ali da se više neće baviti sličnim aktivnostima zbog brige svoje porodice.

Rekao je: „San mi je bio da skačem sa padobranom. Znam šta se tamo desilo, za sve postoji objašnjenje, bila je to velika greška“.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu