Foto: Printscreen/HRT4

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman završio je na BBC-ju nakon što je pokušao da poljubi nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Baerbok, što je ona izbegla.

Podsetimo, Grlić Radman je prilikom slikanja na konferenciji o jačanju i proširenju Evropske unije u Berlinu krenuo u pokušaj poljupca nemačke šefice diplomacije Analene Berbok, na šta se ona izmakla. Izgledala je prilično zbunjeno i nastavila je da gleda prema kamerama dok se Grlić Radman samo smeškao.

BBC piše da je Grlićev neugodni poljubac izazvao kontroverzu i da ga je kritikovalo više medija i aktivistkinja. Navode Radu Borić, aktivistkinju za ženska prava, koja je ovo nazvala „krajnje neprimerenim“, prenosi N1.

Grlić Radman: Ne znam u čemu je bio problem

Grlić Radman je rekao da je to možda bio neki nezgodni trenutak i zapitao se kako je to neko snimio.

„Možda je bio to neki nezgodni trenutak. Mi ministri se kao koleginice i kolege uvek srdačno pozdravimo. Ako je neko nešto loše video u tome, onda izvinjenje tome koji je tako shvatio. Avion je kasnio pa smo se videli tek na ‘family photo’. Ja ne znam kako je to neko snimio. Mi sedimo jedno do drugog, mi smo susedi. To je bila jedna jako dobra konferencija. Možda je nespretno ispalo“, rekao je.

Pročitajte još...

Na pitanje da li mu je zamerila, hrvatski šef diplomatije je rekao da ne zna u čemu je bio problem.

„Ne znam u čemu je bio problem. Nisam to video, nisam bio svestan. Mi se uvek srdačno pozdravimo. To je jedan srdačan ljudski pristup koleginici… I kolegi…“, rekao je Grlić Radman.

Analena Berbok do sada nije ništa komentarisala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar