Pelješki most Pelješac
Pelješki most Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković izjavio je danas da će Pelješki most biti u prometu od juna 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Hrvatskoj, kojim se večeras nakon više od 300 godina napokon spaja hrvatska teritorija“, rekao je Butković uoči sednice vlade u užem sastavu, prenosi Hina.

Za večeras je planirano postavljanje poslednjeg segmenta konstrukcije mosta, čime će on biti u celosti spojen i povezati kopneni deo Hrvatske, kod Komarne u blizini Stona, s Brijestom na pelješkoj strani.

Butković je najavio da će na večerašnjem događaju, pored ostalih, biti premijer Andrej Plenković, čelnici Hrvatskih cesta i on.

Dodao je da se ne radi o svečanom otvaranju mosta, jer se preko njega, kao ni na prilaznim putevima, još uvek neće saobraćati, te da se radovi nastavljaju.

Butković je naveo takođe da na večerašnji događaj nije pozvan hrvatski predsednik Zoran Milanović jer se ne radi o otvaranju mosta, već o obilasku radova, odnosno svečanom obeležavanju uoči postavljanja poslednjeg dela konstrukcije mosta.

„Kada bude svečano otvaranje mosta, biće pozvan i predsednik Milanović“, rekao je, dodajući da je s Pelješkim mostom on ostvario sve svoje političke ambicije, ali i da je pred njim i državom sledeći veliki projekat u saobraćajnom resoru – obnova železničke infrastrukture.

„Sam most bi trebao da bude gotov početkom sledeće godine, a sa svom procedurom upotrebnih dozvola, tehničkog pregleda i završetkom pristupnih puteva planira se otvaranje mosta s pristupnim cestama negde u junu 2022. godine, pre turističke sezone“, rekao je Butković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare