Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Zbog porasta broja osoba zaraženih koronavirusom te uvoza zaraze, Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu.

Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps objavio je kako će svi koji dolaze iz Hrvatske morati u 14-dnevni karantin, piše klix.ba.

Slovenija je odluku donela na sednici vlade. Svi koji dolaze iz Hrvatske moraće u dvosedmični karantin, a slovenski državljani koji se vraćaju kući imaju 72 sata da to učine.

Hrvatska će službeno od ponoći biti na slovenskoj crvenoj listi.

Hrvatska u poslednjih 14 dana ima ukupno 33,4 zaraženih na 100.000 stanovnika. Time se svrstala među 10 zemalja sa najvećim brojem zaraženih u Evropi, podaci su Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Najlošije brojke u pomentom periodu ima Španija, gde je čak 132,2 zaražena na 100.000 stanovnika, a slede Luksemburg i Malta sa nešto više od 98 zaraženih, preneo je hrvatski portal Net.

Podsetimo, prvo je stigla vest da je Hrvatsku Velika Britanija stavila na crvenu listu, a odmah potom je stigla i ista vest iz Slovenije.

U Hrvatskoj je danas zabeležen neslavan rekord s 255 novozaraženih osoba.

Od 25. februara kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas je ukupno zabeleženo 7.329 osoba zaraženih novim virusom, od kojih je 168 preminulo, a 5.472 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 5.929 osoba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)