Foto:Nel Pavletic/PIXSELL

Prve snežne padavine u Hrvatskoj već su izazvale haos u saobraćaju, dok na primorju olujni vetar pravi probleme. Prestonica Hrvatske zabelela se kasno prepodne, a meteorolozi očekuju da će sneg padati do sutra. Lekari u Sloveniji pozivaju građane na dodatan oprez kako ne bi došlo do nezgoda na putevima zbog snega i leda, jer su zdravstvene ustanove već prepune zbog lečenja obolelih od koronavirusa.

Sneg pada pada širom Hrvatske, na većini puteva su zimski uslovi, a saobraćaj je otežan celi dan.

Iz Hrvatskih puteva(HAC) pozvali su vozače da prilagode vožnju vremenskim uslovima, naročito jer brojni putevi još nisu očišćeni. Iz HAC navode da će to biti urađeno tek kad sneg prestane da pada.

Svi putevi koji vode ka Jadranu zabranjeni su za kamione sa prikolicom, a u nekim delovima zemlje registrovane su velike kolone vozila.

Tako se na autoputu A1 stvorila 5 kilometara duga kolona u smeru ka Zagrebu.

 

Glavni grad Zagreb zabeleo se u popodnevnim satima pod prvim snegom.

Za razliku od unutrašnjosti koja se bori sa snegom, u priobalju probleme izaziva snažan vetar i kiša. Na severnom Jadranu bura, a na južnom jugo.

Snažan vetar izazvao je probleme na putevima ka primorju, a zabranjen je saobraćaj za autobuse na dva sprata, motocikle i teretna vozila.

Veliki talasi izazvali su prekid u trajektnom saobraćaju između hrvatskih ostrva, prenose agencije.

Na splitskim Mejama tako se jutros srušilo stablo, iako vatrogasci ne žele nagađati da li je uzrok incidenta kiša ili vetar. Bor koji se odlomio sa zelene površine iznad pločnika i puta pao je na parkirani automobil, prenosi Slobodna Dalmacija.

Meteorolozi upozoravaju da se ledena kiše može očekivati i sutra u unutrašnjosti, a od petka se očekuje porast temperature. Za vikend, na Jadranu su moguće obilne kiše praćene grmljavinom, a nevolje će stvarati i jak i olujni jugo.

Kroz Sloveniju oprezno

 

Na glavnom autoputu u Sloveniji došlo je povremeno do prekida saobraćaja jer je nekoliko vozila skliznulo s puta. Planinski prelaz Vršič zatvoren je za saobraćaj osim za vozila sa lancima.

Lekari glavne bolnice u Ljubljani pozvali su građane na oprez jer je bolnica prepuna pacijentima obolelih od koronavirusa, prenela je agencija STA.

Primorski grad Piran izdao je upozorenje na poplave u nižim delovima.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)