Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nacionalni štab civilne zaštite u Hrvatskoj odlučio je da od ponoći ukine e-propusnice za kretanje za Vukovarsko-sremsku i Osiječko-baranjsku županiju, kao i između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali će propusnice i dalje biti potrebne za prelazak iz jedne u drugu županiju.

Odluka o ukidanju mere zabrane napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije doneta je s obzirom na privredne razloge i epidemiološku situaciju.

Kako prenosi portal Index, e-propusnica sada će biti potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Iako e-propusnice više nisu potrebne pozivamo sve stanovnike na odgovornost i da se, kao i do sada, kreću samo u slučaju potrebe“, navodi se u saopštenju.

Na vukovarsko-sremskom području već pet dana nije registrovan ni jedan novooboleli od Kovida-19.

I osiječko-baranjski županijski štab civilne zaštite večeras je saopštio da se stanovnici županije mogu od sutra kretati bez e-propusnica unutar cele županije.

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova davor Božinović rekao je da se od ponoći menja način putovanja za sve županije koje su to zatražile.

„Sutra ćemo doneti odluku sa štabovima Splitsko-dalmatinske i Krapinsko-zagorske županije, a čekamo i nekoliko njih da se jave. Najveći deo županija zatražio je slobodu kretanja na celom području, većina tih zahteva je već potpisana“, rekao je Božinović.

Dodaje se da će propusnice i dalje važiti za prelazak iz jedne u drugu županiju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram