Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/lordzg

Hrvatska policija je rešila slučaj pokušaja ubistva star 23 godine. Naime, kako navode, dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom ženom (56) i 52-godišnjakom s koprivničkog područja zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je osumnjičena iz koristoljublja, u nameri da se domogne zajedničke imovine koju je posedovala sa 60-godišnjakom, podstakla osumnjičenog 52-godišnjaka da izvrši njegovo ubistvo, piše Index.hr.

Nakon toga je 52-godišnjak 15. maja 1998. godine, nedaleko od Koprivnice, iz dugog vatrenog oružja ispalio dva hica u 60-godišnjaka koji je tom prilikom zadobio lakše povrede.

Pročitajte još:

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela teško ubistvo u pokušaju i podsticanja na isto krivično delo protiv osumnjičenih je podneno poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu te su predati pritvorskom nadzorniku.

Inače, najpoznatiji „hladan slučaj“ koji je policija razrešila nakon čak 21 godine svakako je ubistvo bankara Ibrahima Dedića iz jula 1999. godine, koji je 23 godine kasnije dobio i pravosnažni sudski epilog.

BONUS VIDEO Pravda na čekanju: Zločini koji ne zastarevaju i sudski procesi koji se ne odvijaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar