U požaru i eksploziji na benzinskoj pumpi u Mahačkali, glavnom gradu ruske republike Dagestan poginulo je 30, a povređeno više od 100 ljudi, izjavio je načelnik Dagestana Sergej Melikov na sastanku operativnog štaba.

„Medicinsku pomoć su zatražile 102 osobe. Prema podacima u 06.00 sati (po moskovskom vremenu) u medicinskim ustanovama je 65 osoba, od kojih je 11 dece“, naveo je on, prenosi agencija RIA Novosti.

Prethodno je u centru za medicinu u Dagestanu rečeno da je poginulo 27 ljudi, a Melikov je naveo da je među poginulima troje dece.

U ponedeljak veče na periferiji Mahačkale zapalio se auto servis, zatim se vatra proširila na benzinsku pumpu, nakon čega je odjeknula eksplozija.

Pročitajte još...

Prvi zamenik ministra zdravlja Rusije Viktor Fisenko stigao je u Dagestan. Povređeni u eksploziji biće prevezeni u moskovske bolnice specijalnim avionom Ministarstva za vanredne situacije, koji je već poleteo iz Moskve.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po delu 3 člana 238 Krivičnog zakonika (pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti života ili zdravlja potrošača, što je prouzrokovalo smrt dva ili više lica).

U Dagestanu je 15. avgust proglašen Danom žalosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar