Shakira Spencer Foto:Facebook/Met Police

Šakiru Spencer (35) policija je pronašla mrtvu u njenom domu u Hanvelu u zapadnom Londonu, nakon što je komšija 25. septembra 2022. uočio crve kako gmižu ispod njenih ulaznih vrata. Za njeno ubistvo osumnjičeni su Ašana Studholm (38), njen ljubavnik Šon Pendlberi (26) i Lisa Ričardson (44). Sve troje zločin i dalje poriču, iako su žrtvu mučili, izgladnjivali i nasmrt pretukli pre nego što su je ostavili da trune.

Kako prenosi Jutarnji list, Spencer je bila opečena kipućom vodom i paljena aerosolom. Šakira, koja je nosila konfekcijski broj 44 na kraju je bila doslovno kost i koža, rečeno je na sudu.

„Tokom perioda od nekoliko meseci Spencerova je bila izolovana i opljačkana“, izjavila je tužiteljka.

Dok je bila zatvorena i tretirana poput robinje, osumnjičeni su je hranili samo kesicama kečapa. Preuzeli su njen stan, kao i finansije, a zlostavljanje kojem su je podvrgavali čak su i snimali. Na kraju su je nasmrt pretukli i zaključali u ormar.

Lisa Ričardson na sudu je izjavila kako Ašanu Studholm poznaje 20 godina, a iako je o njoj pre govorila kao „prijateljici i članici porodice“, sad je promenila ploču i tvrdila kako se dotične zapravo plašila.

„Htela je da me kontroliše… I znala je da se plašim“, rekla je pa dodala kako je „volela da ode iz svog malog stana u Northoltu u Ašanin dom u Harovu i da „uživa u vrtu i obližnjim poljima“.

Na pitanje zašto je Šakira bila mučena, Lisa Ričardson je samo kratko odgovorila: „Ne znam zašto se to dogodilo“.

Pročitajte još...

„To su bili neoprostivi postupci koji su me zgrozili, zato sam i izašla iz kuhinje… Videla sam da je Ašana polila vodom, ali ne znam da li je ta voda bila prokuvana“, izjavila je Lisa na sudu i demantirala tvrdnje da je tad bila pod uticajem droga.

Također je moglo da se čuje kako je Šon Pendlberi bacio kipuću vodu na Šakiru i napao je koristeći aerosol i upaljač.

Suđenje se nastavlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar