Foto: Društvene mreže

Indijska policija je u utorak formirala specijalnu istražnu jedinicu za ispitivanje smrti devojke (19). Rečeno je da ju je zapalio progonitelj čiju je ponudu za brak odbila, što je izazvalo bes u zemlji u kojoj se rašireno nasilje nad ženama.

Tvrdolinijske hinduističke grupe pozvale su na smrt optuženog, za koga je policija rekla da je živeo na istom mestu kao i žrtva u okrugu Dumka u istočnoj državi Džarkand.

Policija je saopštila da je muškarac polio kerozinom žrtvu, po imenu Ankita (19), kroz prozor njene kuće dok je spavala i zapalio je prošlog utorka. Preminula je u bolnici od teških opekotina u nedelju, prenosi CNN.

„Dva visoka zvaničnika su raspoređena u gradu i oni će koordinirati sa šefom okružne policije u istrazi“, rekao je Amol V. Homkar, portparol policije Džarkanda, dodajući da su optuženi i njegov saučesnik uhapšeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Rojters nije mogao odmah da kontaktira porodicu optuženih ili njihovog advokata.

Sveti hinduistički savet, saopštio je da će većinska hinduistička zajednica izaći na ulice u znak protesta ako se ne preuzmu odgovarajuće mere. Vlasti okruga ograničile su kretanje ljudi kako bi sprečile bilo kakve posledice incidenata.

„Nakon okrutnosti prema Ankiti, njena smrt je naterala svakog Indijca da pogne glavu od sramote“, rekao je Rahul Gandi, lider glavne opozicione Kontresne partije na Tviteru. „Danas postoji samo velika potreba da se stvori bezbedno okruženje za žene u zemlji“, naveo je on.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar