Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dečaka čije je telo pronađeno u putnoj torbi u okolini Pariza optužena je u nedelju za ubistvo i smeštena u pritvor, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Pritvorena 33-godišnjakinja se „nije izjasnila o događajima“ i „izbegavala“ je da govori o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u saopštenju glavna tužiteljka gradića Moa, Lorelajn Pejrefet.

Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje „ozbiljne indicije o ubojstvu njezina djeteta“ koje se najvjerojatnije dogodilo u srijedu, smatra državno tužiteljstvo.

Majka je „zatim stavila telo u putnu torbu i odnela ga u kontejner za šut, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće“, rekla je tužiteljka, prenosi Jutarnji list.

Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je uveče došao sa posla, otac je u sredu uveče odmah obavestio policiju o nestanku supruge i njihova sina.

Porodica se nekoliko nedelja ranije doselila u miran gradić istočno od Pariza.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su učestvovali vatrogasci, policajci sa psima i rečna policija uz pomoć bespilotnih letelica.

Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dečakovog tela sklupčanog u putnoj torbi, stotinak metara od kuće.

Obdukcija je pokazala da je „ubijen hladnim oružjem, možda nožem“, navodi državno tužilaštvo. Dečak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u grudi.

Majka je uhapšena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mesta ubistva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji još mora da se analizira.

Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko veštačenje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar