Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Vlada Slovenije je produžila zabranu kretanja između opština na još nedelju dana a odlučeno je da se osnovne škole zatvore i uvede onlajn nastava.

Dodao je da vlada i dalje savetuje svojim građanima izbegavanje putovanja izvan zemlje, koja nisu nužna, prenosi STA.

Vlada Slovenije produžila je danas zabranu kretanja između opština i zabranu okupljanja više od šest osoba za još nedelju dana, ali je dozvolila da se otvore još neka preduzeća i službe.

Posle dve nedelje raspusta, osnovci se neće vratiti u škole u ponedeljak zbog situacije u vezi sa koronavirusom, pošto će ponovo biti uvedeno održavanje nastave na daljinu. U srednjim školama već je uvedeno učenje na daljinu početkom ove nedelje.

Vrtići će, takođe, ostati zatvoreni, ali će briga o deci biti dostupna roditeljima, koji su zaposleni u službama od ključnog značaja. Univerziteti i druge visokoškolske ustanove nastaviće da održavaju nastavu na daljinu, a škole za decu i odrasle s specijalnim potrebama ostaće zatvorene

Vlada će ove odluke preispitati za nedelju dana.

Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Od petka će građani moći da koriste usluge pedikira i specijalizovane prodavnice koje prodaju proizvode za negu dece i majki, tehničku robu, automobile, bicikle, nameštaj, satove, nakit, kao i one koje se bave uslugama fotografisanja i fotokopiranja.

Kako navodi STA, objekti koji se otvaraju moraće da poštuju dodatne bezbednosne mere, koje uključuju po jednog kupca na 30 kvadratnih metara.

U tržnim centrima, ulazi i izlazi moraće da budu odvojeni, a na oba mesta moraće da budu postavljene sredstva za dezinfekciju i moraće redovno da se provetravaju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar