Izrael Palestina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Abed Khaled

Palestinci su izjavili da su dobili ponovo upozorenja od izraelske vojske da se presele sa severa Gaze na jug pojasa, uz dodatnu poruku da bi mogli biti identifikovani kao simpatizeri "terorističke organizacije" ako ostanu tu.

Poruka je poslata juče u lecima označenim nazivom i logotipom Izraelskih odbrambenih snaga, a takođe, je poslata i putem audio poruka preko mobilnih telefona širom Pojasa Gaze, javlja Rojters, preneo je „Gardijan“.

Palestinci sa dvojnim državljanstvom čekaju da pređu granični prelaz Rafah u Egipat Foto:EPA-EFE/HAITHAM IMAD

„Hitno upozorenje za stanovnike Gaze. Vaše prisustvo severno od Vadi Gaze dovodi vaš život u opasnost. Ko god odluči da ne napusti sever Gaze južno od Vadi Gaze može biti identifikovan kao saučesnik u terorističkoj organizaciji“, navodi se u letku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Izrael je ranije upozorio Palestince da se pomere na jug, mada im tada nije rečeno da bi se mogli smatrati simpatizerima „terorista“ ako to ne urade.

Otkako je počeo sa uzvratnim udarima nakon napada Hamasa 7. oktobra, Izrael je više puta bombardovao područja južno od Vadi Gaze, uprkos tome što je uputio Palestince da se tamo evakuišu, navodi list.

Sve najnovije informacije sa Bliskog istoka možete pratiti u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar