Novi sukob na granici Izraela i Libana, vojnici
Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Libanska šiitska paravojna organizacija Hezbolah, koju podržava Iran, negirala je danas da su njene snage pokušale da uđu u Izrael ili da su učestvovale u bilo kakvim sukobima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je sprečila pokušaj Hezbolaha da se infiltrira u Izrael, dodajući da je svim građanima na granici naređedno da ostanu kod kuće na sat vremena nakon razmene artiljerijske vatre između dve strane, prenosi Harec.

Hezbolah je objavio saopštenje nakon što je portparol izraelske vojske rekao da su izraelske snage „sprečile pokušaj infiltracije terorističkog odreda Hezbolaha“ preko granice sa teritorijom koju je okupirao Izrael.

Neimenovani libanski izvori rekli su za Rojters da je Hezbolah izveo operaciju protiv izraelske vojske, nekoliko dana nakon što je jedan član te grupe ubijen u navodnom napadu Izraela u Siriji.

PROČITAJTE JOŠ

Vojska Izraela saopštila je da se na granici te zemlje sa Libanom danas dogodio „bezbednosni incident“ i lokalnom stanovništvu naredila da ostane u svojim kućama.

Kako prenosi Rojters, izraelska televizijska kuća „N12“ izvestila je da je došlo do razmene vatre između izraelskih snaga i militanata, kao i da su se u pograničnom području čule eksplozije.

Tenzije na granicama Izraela sa Libanom i Sirijom, kao i u Golanskoj visoravni, u porastu su otkako je jedan pripadnik militantne libanske organizacije Hezbolah, koja uživa podršku Irana, prošlog ponedeljka, u napadu koji se pripisuje Izraelu, izgubio život u jednom predgrađu Damaska.

(Izvor: Tanjug)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar