Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; Shutterstock

Italija se bori sa temperaturama koje tri uzastopna dana prelaze preko 37,8 stepeni i za koje je odgovoran afrički anticiklon Haron, a one će danas nastaviti da rastu, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da još jedan toplotni talas, koji je ove nedelje pogodio jug Evrope, potraje u Italiji i u sredu, prenosi ANSA.

Španija vrućine Foto:Eduardo Parra / Zuma Press / Profimedia

Tokom dana i u hladu u centralno-severnoj Italiji temperatura može dostići 38-39 stepeni Celzijusa , dok će u Laciju, posebno u Rimu, ona iznositi i 42-43 stepena, prema meteorološkoj službi.

Ali najintenzivnije vrućine pogodiće Velika ostrva i Apuliju: na Sardiniji se očekuju i do maksimalnih 47 stepeni u južnim unutrašnjim oblastima, 45-46 stepeni na Siciliji i 44-45 stepeni u Pulji.

Pročitajte još...

Stanovnice će morati da se nose i sa takozvanim ‘tropskim noćima’, pošto temperature neće padati ispod 20 stepeni.

Broj gradova sa crvenim upozorenjem Ministarstva zdravlja, zbog ekstremnih vremenskih uslova koji predstavljaju visok nivo rizika za celokupno stanovništvo, i koji je juče bio 17, danas je porastao na 20 i dostići će 23 tokom sutrašnjeg dana.

Od 27 nadgledanih gradova samo Milano i Ređo Kalabrija će biti narandžasti, dok će Bolcano i Đenova imati žuto meteo upozorenje.

BONUS VIDEO Mačka se ladno ušunjala u frižider, da bi se sklonila od vrućine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar