Princ Hari Foto:Andy Stenning/Pool via REUTERS

Princ Hari je proveo nešto više od 28 sati u Velikoj Britaniji kako bi prisustvovao krunisanju svog oca kralja Čarlsa III pre nego što je požurio nazad u Kaliforniju u SAD na proslavu četvrtog rođendana svog sina Arčija na kojoj je bio domaći kolač od limuna Megan Markl, kao i brojni slavni gosti.

Vojvoda od Saseksa (38) viđen je kako iskrada iz Vestminsterske opatije odmah posle krunisanja i uputio se pravo na aerodrom Hitrou, u zatamnjenom električnom BMV-u, gde su ga otpratili do VIP apartmana Vindzor.

Izvori tvrde da je Megan Markl odlučila da proslavu održi u kući para vrednoj 14 miliona dolara u Montesitu u Kaliforniji, jer je „osećala da bi bilo neautentično (neiskreno) da radi bilo šta drugo“, odnosno da propusti rođendan svog sina zbog krunisanja.

Arči je imao „privatnu proslavu“ sa tortom od limuna koju je ispekla vojvotkinja od Saseksa koristeći voće iz njihove bašte, rekao je izvor blizak paru.

Princ Hari Foto:REUTERS/Phil Noble/Pool

Otac dvoje dece je navodno preskočio svečani ručak posle krunisanja u Bakingemskoj palati posle službe, jer su izvori rekli da je on „bio odlučan da se vrati na vreme kako bi deo Arčijevog rođendana proveo kod kuće“.

Veruje se da je Arčijeva baka Dorija Ragland prisustvovala Arčijevoj rođendanskoj zabavi, kao i Meganina bliska prijateljica, šminkerka Viktorija Džekson (65).

Na pitanje da li su neki od gostiju zabave uključivali komšije kao što je Opra Vinfri, izvor je rekao: „Neki od njihovih prijatelja su slavne ličnosti, pa da, to je verovatno. Bilo je to malo, intimno okupljanje.’

Njen otuđeni otac vojvotkinje od Saseksa, Tomas Markl (78) rekao je da veruje da je „najbolje“ što je Megan ostala kod kuće.

„Ima previše nesuglasica između Megan, Harija i kraljevske porodice“, dodao je on.

Tomas Markl je ostao budan celu noć da bi gledao ceremoniju na TV-u u svojoj kući u Rosaritu u Meksiku.

„Bilo je divno gledati kako dobri ljudi Britanije dočekuju svog novog kralja i kraljicu“, rekao je on.

Princ Hari nije gubio vreme kada se završila ceremonija krunisanja njegovog oca. Odmah je požurio iz Vestminsterske opatije u automobil koji je odmah krenuo iz Londona i primećen na aerodromu Hitrou.

Hari je blistao dok se penjao u crno vozilo odmah posle istorijskog događaja danas popodne. Isti automobil je tada viđen kako ga je policijska kolona vozila ispratila iz glavnog grada u pravcu Hitroua.

Samo nekoliko sati ranije, viđen je kako nespretno klima glavom drugim gostima dok je izdržao solo šetnju niz prolaz u Vestminsterskoj opatiji da bi seo pored svojih rođaka u trećem redu uoči dolaska svog oca kralja Čarlsa III i njegove supruge kraljice Kamile.

Princ Hari Foto:Richard POHLE / AFP / Profimedia

Tokom službe, dok je kongregacija odala počast kralju, Hari je viđen, zajedno sa ostalim članovima kraljevske porodice oko njega, kako izgovara reči: „Bože čuvaj kralja Čarlsa. Živeo kralj Čarls. Neka kralj živi zauvek.’

Činilo se da je Hari pognuo glavu dok je kralj prolazio pored njega na izlasku iz opatije – iako je većinu njegove prave reakcije blokiralo pero na šeširu princeze Ane.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali vratio se u Kaliforniju nakon što je uhvatio let Britiš Ervejza sa londonskog aerodroma Hitrou u roku od nekoliko sati nakon završetka krunisanja. Njegov nagli povratak u SAD značio je da se nije pojavio na balkonu Bakingemske palate, a Bakingemska palata je ranije potvrdila da nije imao formalnu ulogu na događaju.

Veruje se da se vojvoda od Saseksa ukrcao na let u 15:45 sa aerodroma Hitrou, a da je u Los Anđeles sleteo u 18:55 po lokalnom vremenu.

Vožnja do Montesita od aerodroma u Los Anđelesu traje oko 90 minuta. Izvor je rekao: „Hari je bio odlučan da se vrati na vreme da bi smestio Aričja u krevet na spavanje“.

Kralj Čarls III krunisanje Foto:Andrew Matthews/Pool via REUTERS

Stjuardese Britiš ervejza potvrdile su da je Hari bio na letu, ali su rekli da im nije dozvoljeno da razgovaraju o detaljima njegovog putovanja.

Princ nije viđen više od 24 sata nakon dolaska, a planovi smeštaja ostali su obavijeni velom tajne – pre nego što se pojavilo da je odleteo u Veliku Britaniju komercijalnim letom Amerikan Erlajnsa u petak ujutro.

BONUS VIDEO: Čarls stigao na krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar