Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poslanici ukrajinskog i ruskog parlamenta potukli su se na samitu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PABSEC) u Ankari.

Ukrajinski poslanici pokušali su da ometaju govor ruske delegacije, a to se dogodilo tokom govora Ole Timofejeve, poslanice Državne dume iz partije Jedinstvena Rusija, koja je na svoju jaknu zakačila Georgijevsku lentu.

Poslanici iz Ukrajine su pokušali da joj razviju zastave iza leđa, ali su članovi ruske delegacije odmah pokušali da spreče ovaj potez Ukrajinaca, nakon čega je došlo do guranja i udaranja među poslanicima.

Nakon toga, na marginama događaja izbila je tuča u kojoj je učestvovao ukrajinski poslanik koji je razvio zastavu Ukrajine iza Timofijeve dok je davala izjavu medijima. Ukrajinsku zastavu je jedan od članova ruske delegacije zgrabio i počeo da beži sa njom.

Ukrajinac je poslanika koji je bežao sa zastavom stigao, a onda mu zadao nekoliko udaraca i oteo zastavu.

Inače, 61. Generalna skupština PABSEC-a održava se u Ankari od 4. do 5. maja. Na dnevnom redu je i pitanje potvrđivanja mandata članova nacionalne delegacije Ruske Federacije, formirane nakon parlamentarnih izbora u Ruskoj Federaciji.

***

BONUS VIDEO: Ukrajina: Da li je kontraofanziva izvesnija od prekida vatre?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar