Avion
Foto: Shutterstock

Članovi ruskih i čeških svetskih juniorskih hokejaških reprezentacija izbačeni su sa leta od Kagarija do Frankfurta u novogodišnjoj noći.

PROČITAJTE JOŠ:

Saputnici su rekli da su članovi ruskog tima pušili u avionu i odbili su da nose maske.

Policija Kalgarija je u saopštenju navela da su njeni aerodromski službenici odgovorili u petak u 17:45 po lokalnom vremenu na izveštaje o smetnji na letu Er Kanade, prenosi Dojče vele.

Policija je saopštila da su svi njeni saputnici na letu primorani da se iskrcaju, a ruskim i čečkim timovima nije dozvoljen provratak u avion.

„Kalgari herald“ je izvestio da je finskom timu dozvoljeno da se vrati u avion nakon odlaganja. Mendažer češkog tima Otakar Černi je rekao da je njegov tim uklonjen iz aviona zajedno sa timom Rusije zbog sličnosti njihovih sivih dukseva.

„Bacili su nas u isti koš kao i Ruse i rekli nam da cela češka i ruska ekspedicija ne mogu da se ukrcaju na avion. Predstavnici Er Kanade su se nam se izvinili i o njihovm trošku su organizovali hotel i let za Frankfurt u isto vreme dan kasnije“, rekao je Černi za češke medije.

„Uveravali su nas da nećemo letiti istim letom kao ruski hokejaši“, dodao je on.

Putnik na letu je rekao za „Kanadian pres“ da je ruski zvaničnik koji je sedeo u njegovim blizini pušio u kabini i da je odbio da stavi masku.

„Puštao je rusku rok muziku na svom telefonu“, rekao je putnik.

„Ruski juniorski tim je bo pozadi i pokušavali su da puše cigarete, nisu nosili maske i nisu slušali pratioce“, rekao je drugi putnik.

Timovi su odlazili kući sa juniorskih prvenstava koja su otkazana u sredu zbog porasta zaraze koronavirusom.

BONUS VIDEO: Najveće avionske nesreće

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar