Hanter Bajden Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Sin američkog predsednika Hanter Bajden tužio je danas bivšeg Trampovog advokata Rudija Đulijanija i još jednog advokata zbog kompjuterske prevare i pristupa podacima u vezi sa laptop računarom za koji tvrdi da ga je ostavio u radionici za popravku u Delaveru.

„Optuženi su prvenstveno odgovorni za ‘potpuno uništenje’ digitalne privatnosti oštećenog“, navodi se u Bajdenovoj tužbi federalnom sudu u Los Anđelesu.

Sin Džozefa Bajdena, već nekoliko godina je meta napada Đulijanija, bivšeg predsednika Donalda Trampa, republikanskih članova Kongresa i konzervativnih medija zbog podataka iz tog računara, prenosi CNBC.

Hanter Bajden Foto: Gripas Yuri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Đulijani je dostavio informacije sa Bajdenovog laptopa Njujork postu u oktobru 2020. godine, mesec dana pre predsedničkih izbora.

Hanter Bajden optužio je i Roberta Kostela, advokata i bivšeg saveznog tužioca koji je ranije zastupao Đulijanija.
U tužbi se navodi da su Bajdenovi podaci „izmanipulisani, izmenjeni i oštećeni“ pre nego što su kopirani i poslati Đulijaniju i Kostelu.

Hanter Bajden je ovog meseca optužen u saveznom sudu Delavera za nekoliko krivičnih prijava u vezi sa njegovom kupovinom i posedovanjem pištolja dok je bio korisnik ilegalnih droga.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ranije je optužen po dve tačke za neplaćanje federalnog poreza na dohodak 2017. i 2018. godine. Prošle nedelje, Hanter Bajden tužio je Poresku upravu zbog, kako on navodi, „nezakonitog otkrivanja poverljivih informacija o njegovoj poreskoj prijavi“.

Tvrdnje da je predsednik Bajden bio umešan u navodne korupcionaške afere svog sina, koje su delimično zasnovane na informacijama sa laptopa, u fokusu su istrage o opozivu demokratskog predsednika od strane odbora Predstavničkog doma kojim upravlja Republikanska stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar