Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Guverner Kalifornije Gavin Njusom naredio je da od 18. juna svi stanovnici ove američke savezne države moraju da nose maske kako u zajedničkim prostorijama, tako i na otvorenom prostoru kada fizička distanca nije moguća.

„Nauka je dokazala da su zaštitne maske efikasne i presudne za održavanje bezbednosti svih onih, koji su oko vas“, rekao je Njuson i objasnio razlog zbog čega je naredio obavezno nošenje maski:

„Jednostavno, na ulici vidimo previše ljudi, koji nemaju pokriveno lice. Oni sa tim dovode u opasnost napredak, koji smo postigli u borbi protiv bolesti. Strategija Kaliforije da ponovo pokrenemo ekonomiju i da vratimo ljude na posao biće uspešna samo onda, ako ljudi postupaju po propisima i poštuju zdravstvene preporuke“, rekao je on.

Doktorka Sonja Anel inače direktorka Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje takođe preporučuje nošenje maski, jer je to jedini način da se zaštitimo.

„U kombinaciji sa fizičkim distanciranjem, čestim pranjem ruku, nošenjem maski na licu kada smo u kontaktu sa drugim ljudima van našeg domaćinstva smanjiće širenje koronavirusa, koji je i dalje veoma realna pretnja našoj državi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar