Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

Gruzijska policija upala je u kancelarije stranke opozicionog zvaničnika Nike Melije pa ga danas rano ujutro pritvorila, nekoliko dana nakon što je premijer dao ostavku nakon nesporazuma po pitanju toga da li treba poznatog političara staviti u pritvor.

PROČITAJTE JOŠ:

Melia, zvaničnik opozicionog Ujedinjenog nacionalnog pokreta (UNM), optužen je da je podsticao na nasilje na uličnim protestima u junu 2019. godine, što je on odbacio kao politički motivisanu odluku.

Sud u glavnom gradu Tbilisiju prošle nedelje je naredio pritvaranje Melije zbog toga što navodno nije platio kauciju. Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da odlaže izvršenje naredbe pritvaranja Melije nakon ostavke premijera Giorgija Gakharije, prenosi Hina.

Zabarikadirao se u prostoriju s nekolicinom svojih pristalica

Snimke iz kancelarije UNM-a koje je objavio Sputnik Georgia pokazuju da se Melia zabarikadirao u prostoriju s nekolicinom svojih pristalica, dok su se opozicioni aktivisti sukobili s policijom na ulicama.

„Pozivamo predstavnike obiju političkih opcija i njihove pristalice da protestuju mirnim putem, da se suzdrže od nasilnih radnji i da se ne mešaju u odluke suda“, Sputnik Georgia je citirao ministra spoljnih poslova, koji se osvrnuo na naredbu da se Melia pritvori.

Gakharia, koji je dao ostavku 18. februara, rekao je da je njegova odluka potaknuta nesporazumom s njegovim vlastitim timom po pitanju zatvaranja Melije.

Gakharia je rekao da je Melijino zatvaranje neprihvatljivo ako izazove političke podele u ovoj južnokavkaskoj naciji od 3,7 miliona ljudi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar