Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Četvorica mladića napala su večeras u Zadru maloletnika, koji je prevezen u bolnicu sa teškim telesnim povredama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policiju je oko 20.15 pozvao jedan od prolaznika koji je svedočio napadu četvorice mladića na maloletnika starog između 14 i 16 godina.

„Kad sam video kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao verovati da se to događa. Zaustavio sam automobil nasred puta i počeo da vičem na njihi. Kad su me ugledali, razbežali su se, a jedan mladić je ostao nepomično da leži na tlu“, ispričao je za portal „Zadarski“ svedok nasilnog incidenta.

Kada je ekipa portala „Zadarski“ došla na mesto događaja dečak je nepomično ležao na levom boku, a iznad njega su bili policajci i nekoliko zatečenih prolaznika. Čim je došao medicinski tim stavili su mu okovratnik i potom su ga oprezno prebacili na nosila kako bi ga uneli u kola Hitne pomoći.

„Ležao je nepomično, ali je bio pri svesti. Nisam mu dao da se onesvesti. Lice mu je bilo izranjavano od udaraca. Rekao je da su mu ti isti momci već pre pretili. Takođe je rekao imena nekih od njih, odnosno znao je svoje napadače. Jedan od njih je bio plavokos. Zašto su mu pretili, zašto su ga tako krvnički pretukli, ne znam. Ležao je nepomično, bolela su ga leđa, kao da mu je bila povređena karlica. Pitanje je šta su mu uradili“, kaže svedok vidno potresen nasiljem.

„U 20.16 sati primili smo dojavu građana o fizičkom obračunu više osobe pored Rajfajzen banke u Ulici bana Josipa Jelačića. Više od toga u ovom trenutku ne možemo da kažemo, istraga je u toku. Ne znamo o kakvim se povredama radi“, rekli su za „Zadarski“ iz policije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram