Foto:/ Shutterstock Editorial / Profimedia

Grčki pilot, koji je šest nedelja igrao ožalošćenog udovca nakon što je ugušio svoju ženu, apelovao je na više vremena da pripremi svoj slučaj jer je započeo proceduru da poništi kaznu doživotnog zatvora.

Babis Anagnostopulos, star 35 godina, rekao je u ponedeljak sudijama žalbenog suda u Atini da se njegov advokat „razboleo i da je u bolnici i da ne može da ga zastupa” pre nego što je zatražio da se slučaj odloži. Novo ročište zakazano je za 8. maj.

Neočekivani preokret – ovo je bio treći put da je suđenje odloženo – naišao je na gađenje u sudnici u kojoj je pilot bio u pratnji bez lisica i maski.

Advokat Aleksandros Papajoanidis rekao je novinarima kasno u nedelju da su on i njegov klijent spremni da se izjasne.

„Spremni smo za suđenje za koje znamo da će trajati nekoliko nedelja“, rekao je on. „Očekujemo da se prvo pozovu svedoci optužbe i spremni smo“.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anagnostopulos služi 27-godišnju kaznu za ubistvo Kerolajn Krauč koja je brutalno ugušena dok je spavala pored svoje male ćerke Lidije 11. maja 2021. godine.

Pilot, kojeg su psiholozi opisali kao narcisoidnog i manipulativnog, na njegovom prvom suđenju prošle godine, ubio je i kućnog ljubimca Roksi, kako bi zločin izgledao kao da je delo nemilosrdnih pljačkaša.

Policija je štene pronašla kako visi na ogradi u luksuznom atinskom predgrađu Glika Nera.

Prema novom zakonu, osuđen je na 11-mesečnu zatvorsku kaznu za ubistvo haskija.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Studentkinju prve godine na univerzitetu u Pireju, 19-godišnju Kerolajn, policija je otkrila izvaljenu na krevetu para, u modricama, pretučenu i kako leži pored ćerkice Lidije.

Pilot je pronađen u podnožju kreveta, sa rukama i nogama prekrivenim selotejp trakom.

„Kada je optuženi bio odvezan, seo je na krevet i počeo da dodiruje ženu… gurao ju je i pitao ‘dušo, jesi li dobro?'“ rekao je jedan od policajaca sudijama tokom njegovog suđenja prošle godine.

„Činilo se da je u šoku, ali je bio i neverovatno miran. Zamolio me je da mu dam dete da ga zagrli“, dodao je.

Mrtvozornik je kasnije zaključio da je mlada Britanka pretrpela „mučnu“ smrt gušenjem koje je zahtevalo više od pet minuta.

Foto:Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Policija je počela da sumnja u avijatičara obučenog u Velikoj Britaniji tek kada su drugi tragovi doveli do ćorsokaka, a novi dokazi koje je obezbedio Kerolajnin pametni sat počeli su da pokazuju da je njegova verzija događaja prožeta nedoslednostima.

Anagnostopulos je na kraju priznao zločin tokom osmosatnog ispitivanja skoro šest nedelja kasnije.

Kao jedan od najozloglašenijih zatvorenika u Grčkoj, pilot je zatvoren sa stotinama drugih okorelih kriminalaca u Malandrinosu, vrhunskom zatvoru bezbednosti.

Veruje se da je ubica supruge, proveo mesece pripremajući se za saslušanje u žalbenom sudu.

U ponedeljak je rekao sudijama da planira da polaže ispite za upis na univerzitet i da se nada da predstojeći žalbeni proces neće biti u suprotnosti sa njima. Papaioannidis je više puta rekao da će pokušati da smanji kaznu svom klijentu dokazujući da ubistvo nije bilo s predumišljajem.

„Ono što se dogodilo, dogodilo se u žaru trenutka. To nije bilo s predumišljajem i ono što ćemo tvrditi je da sada treba uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti”, rekao je advokat Miroru.

„Babiš radi u zatvorskoj kantini, čita“, rekao je. „Njegovo ponašanje je za primer“, dodao je.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošle nedelje, Kerolajnin tata, rođen u Liverpulu, David, nazvao je svog bivšeg zeta „čudovištem“ za koje se nadao da će istrunuti u paklu.

„Voleo bih da smrtna kazna još uvek postoji u žGrčkoj“, rekao je on lokalnoj televiziji Mega, rekavši da mu je prioritet u životu da odgaja Lidiju kao što bi to učinila njegova ćerka.

PROČITAJTE JOŠ:

Devojčica, koja ove godine puni tri godine, živi u Manili sa svojom bakom, rođenom na Filipinima, Suzanom, i Kerolajninom obožavanom polusestrom, jednom od vodećih umetnica u zemlji.

Porodica Krauč, koja je odgajila Kerolajn na ostrvu Alonisos, gde je i sahranjena, nedavno je svoju trospratnu vilu stavila na tržište, rekavši da napušta Grčku. Takođe se očekuje da će Kerolajnini ostaci biti ekshumirani ove godine i prebačeni na Filipine.

„Jadno dete, naravno, još uvek nije svesno da mora da raste bez majke i oca zbog užasnih postupaka svog oca“, rekao je David, objašnjavajući da će se uskoro pridružiti Suzani i Lidiji u Manili.

„Odlučan sam da čudovište koje je ubilo njenu majku, kao i ono dvoje smešnih ljudi koji su mu roditelji, više nikada neće videti moju unuku“, dodao je.

Prošlog meseca, u posebnom sudskom postupku, grčki sud dodelio je porodici Krauč ekskluzivno starateljstvo nad Lidijom nakon što se sumnjalo da su njeni baka i deda u Grčkoj koristili vreme sa njom kako bi omogućili sinu da ima kontakt sa svojim ćerkom.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar