Grčka, koronavirus, korona
Foto: TANJUG/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Grčka će ublažiti neke od ograničavajućih mera koje je donela prošlog meseca zbog pandemije, pa će tako u barovima i restoranima ponovo biti dozvoljena muzika. I dalje su ostala na snazi ograničenja vezana za broj prisutnih na sportskim događajima, dok je dupla maska obavezna u supermarketima i prevozu.

Grčke vlasti su se odlučile na ublažavanje mera jer pritisak na bolnice popušta budući da broj zaraženih poslednjih nedelja opada.

Prošlog meseca pooštrene su epidemiološke mere tako da su barovi, noćni klubovi i restorani radili do ponoći, bilo je zabranjeno stajanje u klubovima kao i puštanje muzike.

„Odlučili smo da ublažimo ograničenja, uzimajući u obzir tok pandemije u smislu broja slučajeva koji su opadali poslednjih nedelja“, rekao je ministar zdravlja Tanos Plevris u televizijskom obraćanju.

On je istakao da je uprkos stalnom pritisku na zdravstveni sistem, stopa prijema i otpuštanja iz bolnica, kraće trajanje i lakša slika bolesti izazvana varijantom omikron, u poređenju sa delta varijantom, omogućila vlastima da ublaže ograničenja.

Ograničenja vezana za kapacitet ostaju na snazi za sportske događaje, dok je dupla maska obavezna u supermarketima i prevozu.

****

BONUS VIDEO: Problemi sa snegom u Atini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram