Foto: AFP / AFP / Profimedia

Telo muškarca pronađeno je u nedelju poslepodne u izgorelom kamionu na italijanskom trajektu koji se zapalio blizu grčkog ostrva Krf. Ovo je prva žrtva od jedanaest putnika, vozača kamiona, koji su se nakon požara vodili kao nestali, potvrdila je grčka obalna straža. U petak ujutru na trajektu je izbio požar, a spasen je najveći broj putnika i članova posade, koji su prebačeni na ostrvo Krf.

Trajekt Euroferi Olympia italijanske kompanije Grimaldi zapalio se u petak rano ujutro na putu u italijansku luku Brindizi, dva sata nakon isplovljavanja iz grčke luke Igoumenitse. Na njemu je bilo 290 ljudi, među kojima 51 član posade.

Dosad je spašena 281 osoba, među njima i dva ilegalna avganistanska migranta, što izaziva bojazan da j nestao veći broj osoba.

Jedanaest vozača se još vode kao nestali, sedam Bugara, tri Grka i Turčin. Nacionalnost pronađene žrtve još nije poznata.

Trajekt je prevozio 800 m3 loživog ulja i 23 tone „opasnih korozivnih proizvoda“, navelo je italijansko ministarstvo za zaštitu životne sredine.

BONUS VIDEO: Ledolomac na nuklearni pogon

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar