Foto: Twitter/Süleyman Soylu

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu podelio je na društvenim mrežama video na kojem se, kako tvrdi, vidi kako grčke snage bezbednosti posipaju benzinom neprijavljene migrante i pokušavaju da ih zapale.

Pročitajte još:

U saopštenju, na veb stranici Komande obalske straže Turske, navedeno je kako je brod obalne straže, koji je patrolirao vodama nedaleko od Kesmea, u Izmiru, primetio da je ilegalni migrantski brod na grčkoj strani gurnut natrag u turske teritorijalne vode.

Navedeno je kako je grčka obalna straža gurnula brod natrag u turske teritorijalne vode uprkos svim upozorenjima, nakon čega su timovi turske obalne straže spasili 41 migranta, pa ih prebacili u luku Kesme.

Na nozi jednog od migranata primećena je opekotina, zbog čega je predat osoblju hitne pomoći, prenosi Radio Sarajevo.

Na videu se može videti kako jedan od neprijavljenih migranata govori o tome kako su ga grčki policajci polivali benzinom.

“Grčka policija nam je uzela novac, telefone. Žena koja nam je rekla da idemo donela je benzin, posula ga po nama i zapalila. Policija nam je rekla da smo izgoreli, jer nismo ostali u Turskoj”, ispričao je migrant.

Ministar Sojlu je podelio ovaj video i poslao jasnu poruku.

“Pokušaj grčkih snaga da zapale ljude polivajući ih benzinom, predstavlja vršenje masakra pred očima Evrope. Dokle god Evropa bude mazila Grčku i ćutala na sve što se dešava, u istoriju će ući kao huškač ovoga zla”, napisao je u objavi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram