Foto: TANJUG/AP Photo/Giannis Papanikos

Oko 2.000 demonstranata okupilo se večeras u Solunu na severu Grčke da protestuje zbog propusta koji su doveli do teške železničke nesreće u kojoj je stradalo 57 ljudi a više se i dalje vode kao nestalo, javila je policija.

Demonstranti su bacali kamenje i Molotovljeve koktele ali se situacija brzo smirila, rekao je porptarol policije.

Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Danas su demonstracije održane i ispred zgrade železničke kompanije Helenik Treijn (Hellenic Train) u Atini. Demonstranti su održali minut ćutanja zbog nastradalih u sudaru vozova.

Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Putnički voz Atina-Solun s više od 350 putnika sudario se sa teretnim vozom u centralnoj Grčkoj u utorak u ponoć jer su punom brzino išli istim kolosekom.

Foto: TANJUG/AP Photo/Giannis Papanikos

Grčko udruženje železničara obustavilo je danas železničke i metro usluge u Atini štrajkujući zbog dugogodišnjeg finansijskog zanemarivanja železnice što smatraju uzrokom sudara vozova u utorak.

Istraga je tek počela, a ministar saobraćaja Kostas Karamanlis podneo je u sredu ostavku zbog moralne odgovornosti za nesreću za koju je krivicu priznao nedavno postavljeni, neiskusni šef železničke stanice Larisa u centralnoj Grčkoj koji je greškom vozove usmerio na isti kolosek dvokolosečne pruge.

Foto: TANJUG/AP Photo/Giannis Papanikos

On je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata.

***

BONUS VIDEO: Svedočanstva preživelih sa mesta nesreća u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar