Sudar vozova u Grčkoj Foto: : Vasilis VERVERIDIS / AFP / Profimedia

Broj mrtvih u železničkoj nesreći u utorak u Grčkoj porastao je na 57, rekao je mrtvozornik za BBC.

Eleni Zagelidu, jedan od deset mrtvozornika koji rade na istrazi, rekla je da je DNK uzet sa 57 netaknutih tela.

Ova informacija dolazi u trenutku kada su železnički radnici širom Grčke organizovali jednodnevni štrajk danas usred rastućeg besa javnosti prema vlastima. Protesti su usledili u Atini, Solunu i gradu Larisi, u blizini mesta katastrofe.

Spasioci i dalje prolaze kroz spaljene i razorene vagone u potrazi za žrtvama.

Ovo je „najteži trenutak“, rekao je spasilac Konstantinos Imanimidis agenciji Rojters, jer „umesto da spasavamo živote, moramo da izvlačimo tela“.

Stravična nesreća dogodila se u utorak nešto pre ponoći. Putnički voz koji je prevozio 350 ljudi sudario se sa teretnim vozom nakon što su oba završila na istoj pruzi, zbog čega su se prednji vagoni zapalili.

Mnogi u Grčkoj vide nesreću kao nešto što je samo čekalo da se dogodi, a sindikat železničara je za nesreću okrivio „nepoštovanje“ dosadašnjih vlasti prema grčkim železnicama i navode da je upravo to dovelo do ovog „tragičnog ishoda“.

Šef železničke stanice (59) u Larisi optužen je za ubistvo iz nehata i trebao bi da se pojavi pred sudom u četvrtak. On je priznao da je odgovoran za nesreću, rekao je njegov advokat Stefanos Pancarcidis ispred zgrade suda, piše BBC.

***

BONUS VIDEO: Sudar vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar