Delhi, Indija, koronavirus
Foto: REUTERS/Adnan Abidi

Delhi Gradski Park pretvorio se u veliki krematorijum umrlih od koronavirusa, usled rekordnog broja zaraženih u Indiji i visoke stope smrtnosti od korone.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na videu koji je objavio „Sputnjik“ se može videti kako radnici stvaraju improvizovane lokacije za kremiranje. Prošle nedelje Indija je oborila svetski rekord u broju ljudi zaraženih koronavirusom usled nedostatka respiratora i bolničkih kreveta.

Ova zemlja je u četvrtak premašila rekord SAD od 297.430 obolelih od koronavirusa, i u jednom danu postala globalni epicentar pandemije.

Vlada je angažovala vojne avione i vozove za dopremanje kiseonika iz drugih krajeva zemlje do Nju Delhija, a lokalni mediji izvestili su o novim smrtnim slučajevima zbog nedostatka kiseonika.

Krematorijumi u Nju Delhiju ranije su saopštili da su popunjeni i zamolili porodice žrtava da čekaju.

Indija, koja ima oko 1.3 milijarde stanovnika, do sada je registrovala ukupno 16.6 miliona slučajeva koronavirusa, a 189.544 osobe su umrle. Više potvrđenih slučajeva infekcije imaju samo SAD.

Pojedini zdravstveni stručnjaci smatraju da je do porasta broja novozaraženih došlo zbog ukidanja ograničenja i dozvoljavanja održvanja velikih skupova, a drugi smtraju da bi razlog velikog broja novoinficiranih mogla biti indijska varijanta virusa, koji je izolovan u toj gusto naseljenoj zemlji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar