Foto:N1

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović o trenutnoj situaciji u Petrinji nakon potresa za N1 tvrdi da ima mrtvih i povređenih. Imam osećaj da je srušena duša i centar grada, kaže...

„Ono što moram reći da iskreno saosećam sa svim porodicama koje su preživele tragediju. Grad Petrinja preživljava pakao nakon ovog potresa kojeg nismo mogli da gledamo ni u jednom filmu. Sve ono što smo preživeli pre svega kao grad, imam osećaj da je srušena duša i centar grada i to sve mogu reći samo s jednom rečenicom: Grade, zašto to preživljavaš?“, rekao je Dumbović.

Foto:BETAPHOTO/AP Photo

Dumbović tvrdi da ima povređenih, a ima i mrtvih.

Pročitajte još:

„Nemam tačan broj. To je najstrašnije, kad moraš doći do čoveka i izaziti mu saučešće. Bez struje smo, bez vode. Sve je popucalo. Mi smo ovde u jednom mraku, u razrušenom i tragamo za ljudima“, ističe.

Vodovod u Petrinji ne funkcioniše, građani imaju samo cisterne s vodom.

„Mi dobijamo vodu i imamo za piće, ali vodovod nam ne rade. Potres nam je oštetio uličnu filtraciju. Pokuša ćemo se za 24 sata da prespojimo i vidimo kako možemo da dobijemo vodovodni sistem u funkciji. 190-200 ljudi je u kasarni. U te stanove možemo smestiti 500 ljudi. To su novi stanovi i u njima mogu živeti dok ne nađemo drugo rešenje“, kazao je.

„Nama je sve i jedna ustanova uništena. Mi nemamo gradsku  upravu. Sistem je ovde jednostavno umro, on ne postoji. Moramo obnoviti komunikaciju“, dodaje.

Što se tiče mosta na ulasku u Petrinju kaže da tamo još nije bio, ali da  je čuo da je most oštećen.

„Ovde moramo spasiti sve ljude iz ruševina. Iz ruševine smo malopre izvukli jednu radnicu grada koja je sada u bolnici“, rekao je Dumbović.

Pratite najnovije vesti iz Hrvatske u našem BLOGU.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar