podrška trampu
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Optužujući predsednika Sjedinjenih Američkh Država Donalda Trampa da je zbog političkih razlika okrenuo leđa Njujorku gradonačelnik "Velike jabuke" Bil de Blazio je izjavio da je privreda njegovog grada usled pandemije korona virusa već izgubila 7,4 milijarde dolara i da nema garancija u pogledu finansijske pomoći federalnih vlasti.

Kako navodi CNN, Di Blazio je pozvao na donošenje četvrtog stimulativnog paketa za gradove i države u SAD.

„Ono što nam je potrebno je podsticaj koji će svima nama omogućiti da ponovo stanemo na noge da bismo zajedno mogli da postignemo uspeh… Ako ne bude snažnog četvrtog podstricaja za gradove i države, neće biti nacionalnog ekonomskog oporavka – i tačka“, rekao je Di Blazio.

Bil de Blazio; Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ekonomija Njujorka neće moći da se vrati normalnom funkcionisanju i pružanju osnovnih usluga dok ne dobije podsticaje, upozorio je Di Blazio, napominjući da je to poput slučaja „kvaka 22“, odnosno ako nema podsticaja nema ni oporavka.

On je takođe upozorio da će, ako ne bude paketa podsticaja, možda biti prinuđen da otpušta ili na prinudne odmore šalje pripadnike ključnih službi u borbi protiv COVID-19, ljude na prvoj liniji, policajce, vatrogasce i nastavnike.

Kada bi predsednik izjavio da je zemlji potreban četvrti paket podsticaja za gradove i države, Senat bi to prihvatio i odmah počeo da radi na tome, primetio je gradonačelnik Njujorka.

On je takođe naglasio da, iako želi da se deca u Njujorku vrate u školske klupe u septembru, grad još nije spreman za ublažavanja smernica koje se tiču društvenog distanciranja uvedenog zbog pandemije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar