Bil de Blazio; Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio poručio je u utorak da neće nametati nova zatvaranja zbog koronavirusa dok se varijanta Omikron širi u pet opština. Takođe je rekao da će svako ko bude primio buster dozu vakcine dobiti 100 dolara, prenosi Njujork post.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nema više zatvaranja. Prošli smo kroz njih, bil su razorni, ne možemo ponovo da prođemo kroz njih“, rekao je on na virtuelnom brifingu za štampu u Gradskoj kući.

„Nema zatvaranja, jer bi to uništilo živote Njujorčana“, dodao je on.

Da bi što više građana Njujorka bili zaštićeno protiv nove omikron varijante korone, Bil de Blasio nudi onima koji prime buster dozu do kraja godine, 100 dolara kao nagradu.

„To je vremensko ograničena prilika tokom sledećih dana: primite buster dozu vakcine, dobićete podsticaj od 100 dolara“, rekao je on.

„Učinićete da se osećate mnogo sigurnije, mnogo bolje što ste primili buster dozu, a istovremeno ćete imati više novca u džepu. To će biti dobar osećaj posebno u ovo doba godine“, dodao je on.

De Blazio je juče izjavio da se Njujork više ne može suočiti sa zatvaranjem škola i preduzeća kao što je to bio slučaj tokom prvog talasa kovida-19, prenosi britanski list “Gardijan”.

Još uvek, međutim, nije odlučeno da li će se gradska proslava Nove godine na Tajms skveru nastaviti po planu.

Ovaj događaj je prošle godine bio mali i protekao je u društvenoj distanci, ali se de Blazio nada da će ove godine biti održan “ u punom svetlu”.

De Blaziov naslednik Erik Adams je poručio da će odložiti svoju ceremoniju inauguracije, zakazanu za 1. januar u zatvorenom pozorišnom prostoru Kings u Bruklinu, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO: Saša Božinović: Većina u Austriji je za vakcinaciju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar