Crna Gora, blokada puta, zastava
Ilustracija: Nova.rs/Shutterstock

U organizaciji Odbora "Za spas Zete" blokiran je magistralni put Podgorica - Bar, u mestu Bistrice. Zbog saobraćajnog kolapsa policija preporučuje vozačima da izbegavaju prolaz kroz tunel Sozina.

Odbor „Za spas Zete“ drugi put je blokirao saobraćajnicu u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona kojima se stvaraju uslovi da Zeta postane samostalna opština.

Iz tog odbora, koji je organizovao protest saopštili su „da ne žele fiktivnu opštinu koja nema mogućnosti da se razvija“.

Navode da bi usvajanjem zakona Zeti bilo oduzeto ono što joj pripada i poručili „da se nisu okupili u svoje ime ili u ime odbora, već u ime onih generacija koje će doći posle njih i kako bi poslali poruku svim partijskim strukturama u Crnoj Gori i, kako su kazali, pokazali da su tu da odbrane interese Zete“.

Poručili su da o sudbini Zete ne treba da odlučuju partije koje ne “predstavljaju njihove građane”.

“Smatramo da bi na ovaj način Zeta još jednom bila predmet političkih igara, rezultat kojih bi bilo dodatno smanjivanje njene teritorije u budućnosti. Smatramo i da o sudbini Zete ne treba da odlučuju političke partije koje predstavljaju manjinu naroda Zete, ili čak uopšte ne predstavljaju narod Zete, bez prethodne konsultacije sa većinom naroda Zete, koji je izrazio želju da ukaže na nedostatke ovakvog predloga zakona”, dodaju iz Odbora.

BONUS VIDEO: Đukanović o fotografiji sa Vučićem i Dahlanom: Nastala u kući predsednika Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar