Nesreća kod Slavonskog Broda. Foto: TANJUG/ FOTO HINA

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginulo je 10 osoba. Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mestu nesreće. Uviđaj je gotov, Pranjić je rekao prve informacije nakon uviđaja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu sa južne strane puta. Autobus je saobraćao na relaciji Frankfurt-Priština, prometnog prevoznika Deva Tours sa sedištem u Prištini.“

„Vozač autobusa je zatečen na mestu događaja, u međuvremenu je uhapšen. Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka“, kazao je.

Na upit novinara jesu li tačna nagađanja da je vozač autobusa priznao kako je zaspao, zbog čega je vozilo sletelo sa puta Pranjić je uzvratio: „Prema informacijama koje imam od policije sa mesta događaja njegove su tvrdnje takve, ali će se okolnosti i dalje utvrđivati“.

Nesreća kod Slavonskog Broda. Foto: TANJUG/ FOTO HINA

Zamenik opštinskog državnog tužioca najavio je kako se preduzimaju i druge dokazne radnje u svrhu pokretanja krivičnog postupka protiv vozača. Trenutno se vozača sumnjiči za počinjenje krivičnog dela protiv bezbednosti u saobraćaju sa teškim posledicama.

Beroš: 15 je teško povređeno, među njima i devojčica

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog broda, u kojoj je život izgubilo 10 osoba, povređeno je 45 osobe, od kojih 15 teško, a među njima je i jedna devojčica, izjavio je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

On je nakon obilaska mesta događaja i bolnice u Slavonskom Brodu u kojoj su zbrinuti povređeni, rekao da je u nesreći učestvovalo 69 osoba, od kojih 67 putnika i dva vozača, prenosi Index.hr.

„U nesreći je bilo i maloletnika, jedna devojčica je teže stradala“, rekao je Beroš.

Hrvatska policija je jutros oko 06.20 sati primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi na kraju policija saopštila da je poginulo 10 osoba.

Policija je ustanovila i da nije reč o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

„Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, i da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja“, objavila je policija Iz Hrvatskog Auto-moto saveza su javili da je saobraćaj na tom delu autoputa prekinut i preusmeren na obilazne pravce.

Policajac otkrio detalje nesreće

Kako prenosi SB Online, načelnik stanice saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić kazao je da se radi o redovnoj liniji Frankfurt-Priština. U autobusu je, kaže, bilo 60-ak osoba.

„Bio je pun“, kazao je. Otkrio je da je u bolnici 30-ak osoba.

Kaže da još nije poznato godište poginulih i povređenih pa o tome nije želeo da spakuliše.

„Ovo je teška saobraćajna nesreća. Mislim da ulazi među najteže na kojima sam bio“, kazao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar