Foto: REUTERS/Jon Nazca

Društvenim mrežama širi se jedan neobičan račun iz kafića u Španiji, koji su postavili gosti koji su se šokirali kada su videli da su im, uz hranu i piće, naplatili i to što ih je konobar uslužio na terasi lokala.

Naime, jedan tapas bar u Benaventeu je uz hranu i piće odlučio da gostima naplati i 20 centi po izlasku da ih usluži. Drugim rečima, svaki put kad bi konobar doneo novu narudžbinu, to bi otkucali na račun i naplatili navedeni iznos, koji u srpskoj valuti iznosi oko 23 dinara.

Gosti koji su bili iznenađeni ovim postupkom bara odlučili su da fotografiju računa podele na Tviteru, uz opasku da se pre nekoliko dana u Benaventeu „dogodilo nešto zanimljivo“.

„Svaki put kad je konobar došao do našeg stola da na terasi donese nešto: pivo, sendvič… to je naplatio 20 centi“, napisala je Ester Rebolo, napomenuvši da je „kap koja je prelila čašu“ bila to kada su im i pribor za jelo naplatili 1 evro.

Deo ekipe na društvenim mrežama složio se s gostima, dok je deo njih branio lokal i objašnjavao da piće i hrana na terasi ili za stolom koštaju više nego na šanku. Isti je stav zauzeo i pomenuti bar.

Spanish News Today prenosi da su iz lokala rekli da je „uobičajena praksa u ugostiteljstvu da se posluživanje dalje od šanka dodatno naplaćuje“.

***

BONUS VIDEO: Erupcija u La Palmi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare