Foto: boljani.info

U Bolu na Braču jutros oko 5.40 sati buknuo je požar na "Beloj kući", piše Slobodna Dalmacija.

Prema rečima radnika u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Bol“ požar se dogodio u krovu građevine, nekada jednog od prepoznatljivih hotela u tom ostrvskom turističkom središtu, koji je danas zapušten.

Na terenu je celokupna ekipa lokalnih vatrogasaca, sve raspoložive snage sa svim vozilima, kao i kolege im iz DVD-a „Supetar“, piše Slobodna Dalmacija.

Veliki plamen je, kako saznaju hrvatski mediji ugašen, ali još uvek tinja požar u krovu objekta, tako da je još uvek vrlo opasno, te se treba paziti da ne bi krenulo na borove koji okružuju napuštenu državnu nekretninu čiji povraćaj traži crkva kao njen graditelj i izvorni vlasnik.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada ne puše, mirno je, ali budući da je Bol mikroklimatski specifičan pa se tokom poslepodneva često „digne vetar“, mere predostrožnosti su tu, kažu vatrogasci, kojima su kao podrška stigle i druge kolege sa Brača, još jedna ekipa iz Supetra, kao i iz Milne, Pučišća i Selaca kako bi im pomogli na saniranju požara.

„Bela kuća“ bila je jedan od luksuznijih hotela u mestu, ali ne radi već više od dve decenije i danas je potpuno devastirana. U svojim počecima, a izgradili su ga 1936. godine dominikanci koji u blizini imaju samostan, objekat je služilo za potrebe gimnazije.

BONUS VIDEO: Požar kod aerodroma u Puli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare