Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitska bolnica konačno je dobila toplu vodu. Bolnica je i ranije imala vodu ali sistem nije funkcionisao, dugo se čekalo da voda dođe do slavine pa su pacijenti mislili da je uopše nema i onda bi okrenuli na hladnu vodu... Novi sistem konačno će omogućiti pacijentima da se tuširaju, operu ruke i zube bez rizika od promrzlina.

„Početkom prošle nedelje sistem je pušten u probni rad i evo za sad sve funkcionira. Instalirane su električne pumpe koje guraju toplu vodu. Još radimo provjere, balansiranje sistema, uklanjamo neke sitne nedostatke da isporuka vode bude osigurana i dugotrajnija“, objasnio je šef tehničke službe KBC-a Split Marijan Bilobrk.

„Pacijentima će sada topla voda biti na raspolaganju u svakom trenutku. Mislim, imali smo je mi i pre, ali bi se ona baš dugo čekala da dođe do slavine pa bi pacijenti mislili da je uopšte nema i okrenuli bi na hladnu.. Sistem postoji otkad je bolnica izgrađena. Taj pritisak je pre bio jači, s vremenom je opadao i zato je trebalo dosta vremena da topla voda dođe do korisnika“.

Ranije se na toplu vodu u splitkoj bolnici čekalo desetak minuta. Jedan pacijent oboleo od korone u decembru je pobegao iz splitske bolnice baš zbog toga što nije mogao da podnese da  ne može da se tušira.

„Pacijenti se kupaju. To je lipo. Nadam se da ubuduće nećemo imati više ovakvih problema“, zadovoljno će Bilobrk.

Vest o konačnom dolasku tople vode u bolnicu drugog po veličini grada u Hrvatskoj stiže nakon što je objavljeno da države koje u Hrvatskoj smatraju siromašnima, poput Poljske, Nigerije i Ruande – šalju satelite u svemir.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar