Radovanić o kontramitingu u Podgorici i ekspertskoj vladi
Mileta Radovanić

Generalani sekretar URA Mileta Radovanić rekao je za N1 da taj pokret neće učestvovati u razgovorima o novoj vladi, što su i rekli na skupštinskoj sednici 19. avgusta, kada je pala manjinska vlada njihovog lidera Dritana Abazovića, jer su oni smatrali da je bilo potrebno izvršiti rekonstrukciju i tako nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Radovanić ističe da je izglasavanjem nepoverenja vladi mehanizam odlučivanja vraćen u ruke predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog DPS i da je time stopirana borba protiv organizovanog kriminala i korupcije kada je bila najžešća.

„Iza rušenja vlade se krije pokušaj stopiranja borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, smatra Radovanić.

Mileta Radovanić
Foto: prinscreen/tanjug/video

Dodaje da URA ostaje sinonim beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i napretka Crne Gore na evropskom putu.

Navodi da je vlada smenjena glasovima demokrata Alekse Bečića i DPS Đukanovića, te „verujem da postoji plan šta će dalje raditi“.

Aleksa Bečić Foto: GOV.ME/S. Matić

„Bečić i DPS su se odlučili za ovaj scenario, a ne za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, tako da je do njih da ponesu odgovornost za to“, kaže Radovanić i dodaje da će URA „odgovorno i posvećeno obavljati funkcije kao i do sada.

Pročitajte još:

Dodaje da je bitno je da se održe prevremeni izbori, „jer je dosta građanima Crne Gore to nadgornjavanje i političko prepucavanje“.

„U poslednje dve godine točak demokratije se u Crnoj Gori pokrenuo i ne može se više zaustaviti, isto tako je i ruka pravde krenula i ni ona se ne može zaustaviti“, poručio je Radovanić.

Dodaje i da je manjinska vlada imala jasne prioritete, a na osnovu inicijative DPS za obaranje Dritanove vlade „očigledno se vidi da borba protiv korupcije nije u njihovom fokusu“.

BONUS VIDEO Mileta Radovanić URA: Crnogorska vlada na probnom radu od godinu dana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram