Foto: Shutterstock

Roditelji poreklom iz Bosne prebili su i ošišali do glave 17-godišnju ćerku jer je htela da se uda za Srbina. Francuske vlasti su proterale celu porodicu, ali ne i pretučenu devojku.

Francuska je danas proterala porodicu iz Bosne, koja je pretukla devoju zato što je želela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova i navelo da je pet članova porodice te devojke u istočnom gradu Bezansonu, jutros deportovano u Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da će se o maloletnoj devojci brinuti socijalne službe i ona će, kada postane punoletna, steći pravo boravka u Francuskoj.

„Ovo proterivanje sa nacionalne teritorije posledica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito zbog premlaćivanja i brijanja glave devojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge veroispovesti“, naveli su iz Ministarstva, a prenose bosanski mediji.

Francuski mediji su u avgustu preneli  da je porodica pretukla 17-godišnju devojku, muslimanku iz Bosne, i da su je ošišali do glave, jer je želela da se uda za 20-godišnjeg Srbina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare