Foto:EPA-EFE/Alejandro Garcia

Francuski državni sekretar za evropske poslove Kleman Bon  izjavio je danas da ovog leta treba "izbegavati Španiju i Portugal" zbog delta soja korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oni koji još nisu rezervisali letovanje, izbegavajte Španiju, Portugal, ovo je savet iz opreza. Insistiram na ovome, bolje je ostati u Francuskoj ili ići u neke druge zemlje…, imamo situaciju koja je posebno zabrinjavajuća“, rekao je za Frans 2 francuski zvaničnik, napominjući da nije zabranjen odlazak na ove ; destinacije.

On je najavio da će narednih dana biti odlučivano o tome i da će biti moguće da budu donete neke mere.

Govoreći o zdravstvenoj situaciji u Evropi, Bon je pozvao zemlje Evropske unije da budu izuzetno oprezne.

„Videli smo zabrinjavajuće trenutke, stadione u Madjarskoj na kojima više nije bilo mera… Moramo biti oprezni… Pandemija nije završena“, rekao je on. Francuski zvaničnik je insistirao na poštovanju odluka Evropske agencije za lekove o vakcinama.

„Neophodno je da vakcine koje priznajemo za ulazak budu zaista ograničene na one u koje smo sigurni, odnosno na četiri koje su sada odobrene u Francuskoj i u Evropi“, rekao je on, misleći na vakcine Fajzer, Moderna, Astrazeneka i Džonson.

On je podsetio su neke zemlje priznale i neke druge vakcine, poput ruske i kineske.

„Poručujemo evropskim partnerima, budite oprezni, ne za ove vakcine. Takodje, neophodno je da posebno avio-kompanije to kontrolišu, po ovom pitanju ćemo biti izuzetno čvrsti“, rekao je francuski zvaničnik.

Bonus video: Lambda soj koronavirusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar