Australija protest
Protesti u Australiji Foto:EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Nekoliko hiljada ljudi protestuje na ulicama Australije protiv obavezne vakcinacije protiv koronavirusa, dok su se nasuprot njih okupile manje grupe građana koje podržavaju mere zbog kojih je ova država postala jedna od najvakcinisanijih na svetu.

Pročitajte još:

Blizu 85 odsto građana Australije starijih od 16 godina u potuposti je vakcinisano protiv koronavirusa do 19. novembra. Dok je vakcinisanje u zemlji dobrovoljno, u nekim saveznim državama potvrda o vakcinaciji neophodna je za odlazak na posao, te su nevakcinisani zabranili određene aktivnosti, poput boravka u restoranima ili odlazaka na koncerte.

Ovaj put nije bilo nasilja

Skandirajući „Sloboda, sloboda“ i noseći znakove na kojima piše „Zaustavite diskriminaciju sada“, nekoliko hiljada protivnika vakcina prošlo je kroz središte Melburna, drugog najmnogoljudnijeg grada, koji je pandemija najsnažnije pogodila.

Australija protest
Protesti u Australiji Foto:EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Oni su se takođe okupili u Sidneju, Brizbejnu i drugim gradovima.

Do incidenata nije došlo.

„Moj život nije vladin, nego Božji dar“, pisalo je na jednom od transparenata u Sidneju.

Australija protest
Protesti u Australiji Foto:EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Organizovan i kontraprotest

Kontraprotest, na kojem je učestvovalo nekoliko stotina ljudi, održao se u Melburnu, a organizovala ga je grupa Kampanja protiv rasizma i fašizma pod sloganom „Ne budi šuga, uzmi vakcinu“.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar